У Волинській духовній семінарії відбулись урочистості з нагоди початку навчального року

1 вересня, в приміщенні Волинської духовної семінарії відбулись урочистості з нагоди початку навчального року. З самого ранку у семінарському храмі на честь святих рівноапостольних Мефодія і Кирила було звершено Божественну літургію, яку очолив ректор ВДС архімандрит Євменій (Михайлевський). За Літургією молились також викладачі та вихованці семінарії.

Після Літургії було відслужено молебень перед початком навчального року, в часі якого священики піднесли молитви за здоров’я вихованців і викладачів духовної школи, яких було пом’януто поіменно.

Наприкінці ректор ВДС звернувся з вітальним словом до всіх присутніх, наголосивши на важливості об’єднання духовної освіти з постійною молитовною та богослужбовою практикою. Отець Євменій побажав усім наснаги та сил перед початком навчального року. Окропивши всіх освяченою водою, ректор роздав благословенні образи святих рівноапостольних Мефодія і Кирила, які з благословенням передав керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

На завершення урочистостей відбулась педагогічна нарада, під час якої було узгоджено режим навчального дня у ВДС та повідомлено про графік лекцій у семінарії.

Нагадаємо, цьогоріч до числа вихованців Волинської духовної семінарії загалом було зараховано 29 чоловік, 7 з яких – студенти регентських курсів.

Переглядів: 1021

 
 
 
Перейти до панелі інструментів