Єпископ Нафанаїл звершив дияконську хіротонію під час Літургії у Борохові

Недільного дня 13 серпня відбувся архіпастирський візит єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла у село Борохів Ківерцівського району. Владика завітав у село на запрошення місцевої православної громади на чолі з настоятелем протоієреєм Олександром Кратюком.

Під час Літургії в місцевому Іоанно-Богословському храмі архієрею співслужили секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, благочинний Ківерцівської округи протоієрей Олександр Кондратюк та інші священики єпархії.

За плідну працю на благо святої Церкви настоятеля громади села Борохів протоієрея Олександра Кратюка було нагороджено правом служіння Божественної літургії з відкритими царськими вратами до “Отче наш”.

Разом з тим, в часі відправи керуючий Волинською єпархією звершив дияконську хіротонію над випускником Почаївської духовної семінарії Денисом Волкотрубом, який завершив навчання у духовній школі цього року. Диякон Дионісій Волкотруб є вихідцем з Вінницької області. Після завершення ПДС він вирішив присвятити своє життя Богу у священному сані.

На завершення Божественної літургії єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл виголосив проповідь, в якій подякував вірянам Борохова за гостинність, а настоятелю – за понесені труди.  Також єпископ Нафанаїл відзначив єпархіальними медалями “Волинської ікони Божої Матері” найбільш активних парафіян Іоанно-Богословського храму села.

  

Переглядів: 919

 
 
 
Перейти до панелі інструментів