Віруючі лучани відзначили престольне свято храму на честь великомученика і цілителя Пантелеймона

9 серпня, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, на подвір’ї Свято-Пантелеймонівського храму міста Луцька відбулось святкове Богослужіння з нагоди престольного свята. Божественну літургію очолив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Отцю Миколаю співслужили благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук, настоятель храму протоієрей Георгій Шевчук, клірики парафії та священнослужителі з інших приходів єпархії. 

Невеличка церква на честь великомученика і цілителя Пантелеймона, яка розташована біля Свято-Покровського кафедрального храму, вже традиційно зібрала чимало вірян, які не вмістились всередині. Саме тому літургію звершували на подвір’ї, чому сприяли і погодні умови. 

Сотні містян та десятки священнослужителів цього святкового дня мали можливість насолодитись чудовим співом молодіжного хору “Умілєніє” під керівництвом Юлії Маслєннікової. Також у богослужінні взяв участь хор студентів Волинської духовної семінарії під керівництвом протоієрея Петра Муляра. В часі відправи було піднесено особливі молитви за лікарів, покровителем яких є святий цілитель. Проповідь з нагоди дня пам’яті великомученика Пантелеймона виголосив архімандрит Афанасій (Герман). 

Завершилось Богослужіння традиційною хресною ходою навколо храму, після якої секретар Волинської єпархії подякував настоятелю та віруючим за участь у престольному святі. 

Переглядів: 423

 
 
 
Перейти до панелі інструментів