У Волинській єпархії зустріли міжнародну Хресну ходу до Почаєва

30 липня на подвір’ї Свято-Покровського кафедрального храму Луцька урочисто зустріли колону міжнародної пішої хресної ходи до Свято-Успенської Почаївської лаври. Щороку цим шляхом проходять віряни з Польщі та Республіки Білорусь, до котрих на шляху приєднуються прихожани українських православних приходів та їхнє духовенство.

Гостей з сусідніх країн та благочинь обох волинських єпархій вітав Преосвященніший Нафанаїл, єпископ Волинський і Луцький, а також сонм священнослужителів Волинської єпархії УПЦ. У входу на територію храму шлях прочан зі словами «Христос Воскрес!» поливали святою водою, на честь прибулої хресної ходи звучав передзвін храмових дзвонів.

Разом зі священиками прочани помолились та послухали читання Євангелія. Після цього владика Нафанаїл звернувся до них з проповіддю. Ще раз привітавши гостей, єпископ запросив їх на відпочинок та вечерю на територію Волинської духовної семінарії, за можливості та за запрошенням лучан сім’ї з малими дітьми попросили прийняти на хатню ночівлю.

Владика оголосив прочанам, що зранку 31 липня у Свято-Покровському храмі відбудеться Літургія, після котрої хресна хода піде далі до Почаєва.

Цього року у складі хресної ходи менше, ніж зазвичай, білорусів. Проте є грузини, угорці, італійці. Хода щороку бере початок у Польщі, звідки виходять кількадесят православних віряни, продовжується у Білорусі, проходить через Волинь на Тернопільщину. Завершення маршруту – 5 серпня, у день свята Почаївської ікони Божої Матері.

 

Переглядів: 1606

 
 
 
Перейти до панелі інструментів