Єпископ Нафанаїл очолив урочисте Богослужіння на честь Піддубецької ікони Божої Матері

12 липня Свято-Покровська громада УПЦ села Піддубці Луцького району відзначає день вшанування місцевого чудотворного образу – Піддубецької ікони Божої Матері. Цього дня урочисте молитовне свято тривало за участю керуючого Волинською єпархією Української Православної Церкви Преосвященнішого єпископа Нафанаїла, котрий очолив соборне Богослужіння на честь цієї святині та привітав громаду з визначною подією у церковному житті.

Відомо, що Піддубецький образ вшановується на рівні з іншими великими святинями волинського краю. За атеїстичних часів це було заборонено, однак віряни зберегли трепетне ставлення до цієї ікони. У 1998 році, стараннями настоятеля Свято-Покровського храму села Піддубці протоієрея Миколи Лафети, історична дата вшанування чудотворного образу була відновлена. У Центральному польському архіві міста Варшави віднайшли документи, які підтверджували чудесний образ волинської ікони.

Відтоді й донині вшанування чудотворної святині збирає навколо неї велику кількість прихожан та духовенства. Люди линуть до образу Богородиці, знаючи про факти зцілення, з проханням про допомогу й заступництво Божої Матері.

У величний святковий день владика Нафанаїл вручив нагороди – подяки, ордени та медалі – тим, хто багато років трудився та жертвував во славу Церкви, працюючи та молячись у Свято-Покровському храмі. Єпископ Волинський і Луцький, звернувшись до пастви, привітав вірян з великим святом – днем святих первоверховних апостолів Петра і Павла, та подякував за збереження та вшанування великої святині – Піддубецької ікони Божої Матері.

Переглядів: 980

 
 
 
Перейти до панелі інструментів