Єпископ Нафанаїл освятив новий храм для навчального центру поліції в Сокиричах

15 травня у Навчальному центрі підготовки поліцейських, що у селі Сокиричі Ківерцівського району, освятили престол новозбудованого храму Української Православної Церкви. Чин освячення звершив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Владиці співслужили священики єпархії.

Настоятелем нового храму на честь Олександра Невського призначений протоієрей Олександр Мазурак, котрий очолює єпархіальний відділ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями  України та час від часу виконує обов’язки капелана у підрозділах волинських військовослужбовців під час їхнього перебування у зоні АТО на Сході.

Цього дня протоієрею Олександру вручили церковну нагороду – митру. Окрім приходу у Сокиричах, він надалі служитиме у Свято-Георгіївському храмі м. Луцька. 

Після освячення храму правлячий архієрей подякував керівництву нацполіції області за сприяння у будівництві святині, в якій відтепер вдовільнятимуть свої духовні потреби волинські правоохоронці. Поліцейські, в свою чергу, подарували владиці Нафанаїлу ікону на знак вдяності за архіпастирську опіку.

 

Переглядів: 826

 
 
 
Перейти до панелі інструментів