50 років настоятелю собору Всіх святих землі Волинської

Волинська єпархія УПЦ вітає з ювілеєм – п’ятдесятиріччям від дня народження – настоятеля собору Всіх святих землі Волинської міста Луцька протоієрея Володимира Олексійовича Яцишина.

Протоієрей Володимир Яцишин сумлінно та відповідально несе послух настоятеля майбутнього кафедрального собору єпархії, адже він будується як одна з найбільших культових споруд регіону. Громада та духовенство вдячні йому за працю та турботу, і віряни є свідками його відданості та щирому служінню Господу.

У лютому 2017 виповнилось 25 років відтоді, як у Луцьку відбулись парафіяльні збори громади майбутнього великого храму. Через рік зареєстрували статут. Проектувалось будівництво на підставі рішення Луцької міської ради від 22 червня 1994 року, під спорудження собору виділили ділянку площею 1,8 гектара.

У 1994-1995 роках тут встановили придбаний у Дніпропетровській області тимчасовий храм-модуль. Уперше Літургію на честь престольного свята служили 23 жовтня 1994 року, і від свята Стрітення Господнього 1995 року тут щодня звершуються Богослужіння.

Після Божественної літургії архієрейським чином, яка відбулась 10 травня в рідному для отця Володимира соборі Всіх святих землі Волинської, до привітань долучився також і керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Владика подякував отцю Володимиру за роки сумлінної праці, подарувавши настоятелю кафедрального собору наперсний хрест з прикрасами. Крім цього, отця Володимира Яцишина було відзначено орденом УПЦ «Преподобного нестора Літописця».

Переглядів: 1022

 
 
 
Перейти до панелі інструментів