Єпископ Нафанаїл звершив богослужіння у Різдво-Богородичному храмі села Михлин

7 квітня керуючий Волинською єпархією єпископ Нафанаїл відвідав прихід села Михлин Горохівського району. Архіпастирський візит був потрібний громаді для молитовної підтримки, адже віряни щойно залишились без свого настоятеля, чиїми зусиллями у селі постав новий храм.

У день, коли православні відзначають велике свято Благовіщення, у Михлині тривала урочиста радісна молитва – часи, зображальні антифони, вечірня служба й Літургія. Владиці Нафанаїлу співслужив сонм священиків. Разом з осиротілою паствою вони помолились за упокій душі спочилого протоієрея Йосипа Стецяка у прикрашеній та благоустроєній церкві, котра стала справжньою пам’яткою його трудам та служінню Господу. 

Під час богослужіння керуючий єпархією звершив священицьку хіротонію над дияконом Михайлом Рабенком, який є студентом заочного сектору Почаївської духовної семінарії. 

У проповіді керуючий єпархією нагадав присутнім про велике диво Благовіщення, про Благодать, без якої ми не мали б сьогодні Церкви Христової. Владика Нафанаїл наголосив на тому, що Пресвята Богородиця стала заступницею всіх віруючих, подарувавши людям надію на Спасіння.

Після Богослужіння єпископу Нафанаїлу подякував за молитви та благословення новопризначений  настоятель громади – священик Андрій Кузло, а також і віряни михлинської громади УПЦ. На сам кінець владика Нафанаїл благословив всіх присутніх пам’ятними іконками Почаївської Божої Матері.

Нагадаємо, нещодавно Різдво-Богородичний храм села Михлин перебував під загрозою захоплення прихильниками “Київського патріархату”. Незважаючи на всі провокації, вірянам УПЦ вдалось втримати свою громаду від поневірянь, зберігши підпорядкування Українській Православній Церкві. Підтвердженням тому стали численні прихожани, які взяли участь в сьогоднішньому богослужінні. З майже сотні чоловік, які перебували в храмі, до таїнств Сповіді і Причастя приступило більше сорока вірян села.  

Переглядів: 748

 
 
 
Перейти до панелі інструментів