Прихильники “Київського патріархату” планують захоплення храму УПЦ в селі Михлин Горохівського району

4 квітня у селі Михлин Горохівського району прихильники УПЦ КП розпочали підготовку до захоплення місцевого храму УПЦ. Нагадаємо, у селі щойно попрощались зі спочилим цими днями настоятелем Різдво-Богородичного храму громади УПЦ протоієреєм Йосипом Стецяком. Втім, за попередніми даними, смерть настоятеля стала лише додатковим чинником, що прискорив дії церковних рейдерів, адже про можливе захоплення храму саме у ці дні у Михлині знали.

Віруючих людей, які вже висловились на підтримку канонічної Церкви, найбільше вразило те, що на парафії ще не встигли проститись з новоспочилим настоятелем, коли храм став черговою мішенню відкритих дій розкольників.

Село Михлин розташоване недалеко від сумнозвісного Угринова, де храм УПЦ було захоплено більше двох років тому. Землі, які належать місцевим мешканцям, орендує угринівський підприємець, депутат Волинської обласної ради Андрій Турак, він же – меценат “Київського патріархату” на Горохівщині та основний організатор нового міжконфесійного конфлікту на Волині. До складу Угринівської сільської ради Михлин не входить, однак вплив депутата тут не набагато менший.

Поки що рішенням керуючого Волинською єпархією УПЦ владики Нафанаїла обов’язки настоятеля храму у Михлині виконуватиме священик Андрій Кузло, клірик Свято-Покровського кафедрального храму міста Луцька. Прес-служба Волинської єпархії повідомлятиме про те, як далі розгортатимуться події.

 

Переглядів: 1001

 
 
 
Перейти до панелі інструментів