Архієрейське богослужіння в третю поминальну суботу Великого посту

В суботу, 25 березня, в Свято-Покровському храмі міста Луцька відбулась Божественна літургія за участю двох архієреїв. Богослужіння очолив гість єпархії єпископ Георгіївський і Прасковейський Гедеон, а співслужив йому керуючий Волинською єпархією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Разом з єпископами молились священики міста та православні лучани.

Єпископ Гедеон, який є вихідцем з України, з 2012-го року очолює одну з єпархій Руської Православної Церкви в Ставропольському краї. Владика ще кілька днів тому прибув на Волинь, аби звершити заупокійну молитву за душу новоспочилого митрополита Ніфонта, з яким він був знайомий тривалий час. Саме єпископ Гедеон звершував останню заупокійну молитву над тілом владики Ніфонта в селі Галина Воля, перед тим, як віддати його землі. 

Так само і цієї суботи, яка випала на наступний день після поховання славетного архіпастиря Волинської землі, єпископи Гедеон та Нафанаїл молились за спокій душі митрополита Ніфонта. Цього ж дня, Господь відвідав Своєю милістю православних лучан, аби втішити їхню скорботу, адже до Свято-Покровського храму Луцька було привезено чудотворну ікону Божої Матері Мовчанську. Образ прибув з Мовчанського чоловічого монастиря, розташованого в Сумській області. Віруючі люди, молячись за богослужінням, мали змогу просити втіхи в Божої Матері, оскільки втрата, яку зараз переживає вся православна Волинь, є надто важкою.

 

Переглядів: 1158

 
 
 
Перейти до панелі інструментів