Парафіяни села Осівці відвідали святині Володимир-Волинської єпархії

З благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ владики Нафанаїла парафіяни Свято-Параскевського храму села Осівці Камінь-Каширського району відвідали православні святині сусідньої Володимир-Волинської єпархії Української Православної Церкви. Про це повідомляє сайт Камінь-Каширського благочиння.

Паломники, у тому числі працівники сільської школи, дитячого садочку, фельдшерсько-акушерського пункту та Будинку культури, разом зі своїм настоятелем протоієреєм Сергієм Приходьком, побували у Святогорському Успенському Зимненському ставропігійному жіночому монастирі та в Успенському кафедральному соборі міста Володимира-Волинського.

11 березня тринадцять богомольців прибули на Всенічне богослужіння у Зимненську обитель, де й переночували, а вранці недільного дня за Божественною Літургією причастилися святих Таїн Тіла та Крові Господа нашого Ісуса Христа.

Після служби Божої гості обителі зустрілись з ігуменею Стефаною, привітали її з 25-літтям з часу призначення, яке вона відзначатиме на посаді настоятельки монастиря. У свою чергу, матушка Стефана на молитовну згадку вручила кожному невеликий образ Пресвятої Богородиці, небесної Покровительки чернечої громади.

Згодом одна з насельниць провела гостей з екскурсією по обителі, причому, як з’ясувалось, колись у 1957 році вона працювала у їхньому рідному селі Осівці під час студентської практики.

Далі паломники відбули до Володимир-Волинського Успенського собору.

Переглядів: 216

 
 
 
Перейти до панелі інструментів