Єпископ Нафанаїл звершив освячення престолу в храмі села Воютин (ФОТО)

11 березня у селі Воютин Луцького району освятили новий престол місцевого храму Української Православної Церкви. Чин освячення звершив керуючий Волинською єпархією, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Визначний день для православного приходу у цьому селі став вінцем праці та молитви місцевої громади, цю подію відзначили разом з меценатами та віруючими. Настоятель храму на честь Покрови Божої Матері протоієрей Олександр Насарчук разом зі своєю громадою зустрів у подвір’ї гостей з єпархії та інших приходів, які прибули, щоб розділити радість святкового богослужіння.

Під час освячення престолу Свято-Покровського храму владиці співслужили священнослужителі Луцького району, разом з настоятелем приходу. Цього дня протоієрею Олександру вручили церковну нагороду – палицю. Відзначили й людину, котра також багато років працювала для блага й розбудови Православної Церкви, Валентину Здрилюк. Пані Валентина керує місцевим сільськогосподарським комплексом.

Свято православної громади зібрало велику кількість людей. Богослужіння супроводжували співом два хори – один  священицький, «Октоїх», під керівництвом протоієрея Дмитра Григорчука, другий – приходський, яким керує Людмила Ткаченко.

Усі причетні до цього звершення люди та богомольці отримали благословення від владики Нафанаїла, який привітав громаду зі святом та звернувся до людей з пастирським словом. Дякуючи владиці за візит, настоятель громади подарував керуючому єпархією архієрейський жезл. Єпископ Нафанаїл, в свою чергу, привітав всіх присутніх з торжеством.

Також цього дня були освячені нові антимінси для храмів єпархії.

Переглядів: 1545

 
 
 
Перейти до панелі інструментів