У Колках священики та православна молодь говорили зі студентами про цінність життя

7 березня в актовому залі Колківського вищого професійного училища, на запрошення адміністрації закладу, відбулась зустріч студентів зі священиками благочиння та з учасниками й учасницями молодіжної православної організації «Дорога додому». Про це повідомляє сайт Колківського благочиння Волинської єпархії УПЦ.

«Молодіжка», яка працює при Свято-Хрестовоздвиженському храмі селища Колки, підготувала для вихованців училища програму під назвою «Carpe diem», «Лови день», тобто «Живи сьогоденням» з латинської. Виступи священиків, відеоролики, особисті роздуми молодих людей у форматі відповідей на запитання спонукали слухачів задуматись про цінність життя і неприпустимість самогубства, як втечі від життєвих проблем.

Отець Михайло Анісімов, котрий відкрив захід, розповів про те, як працює молодь у «Дорозі додому» і закликав звернути увагу на тих, кому потрібна наша допомога, – підтримати  друга, допомогти йому у скруті, не бути байдужим.

Після ролика про паралімпійців, які, попри хвороби та втрати фізичного здоров’я, йдуть до успіху, виступив протоієрей Миколай Новосад, котрий розповів про ставлення Церкви до суїцидів. Далі студентам продемонстрували ще одне відео – монолог врятованої ангелом-хранителем дівчинки-підлітка. Протоієрей Олександр Білінський звернувся до молоді з промовою про потворність самогубств, їхні жахливі наслідки для рідних людей.

Після показу мотиваційного відеокліпу «Новий ти» учасники молодіжного об’єднання спілкувались з аудиторією про те, чому варто жити і йти дорогою до Спасіння, не втрачаючи Віри.

Переглядів: 206

 
 
 
Перейти до панелі інструментів