Чиновники перешкоджають будівництву храму Свято-Миколаївської громади міста Луцька

Свято-Миколаївська громада УПЦ села Великий Омеляник, попри виграну судову справу за можливість будувати храм, отримала нові ускладнення у питаннях з паперами. Як стало відомо, представники Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області, попри те, що сплив законний термін оплати судового збору, після Нового року внесли гроші, і у Львівському апеляційному адміністративному суді прийняли справу до розгляду.

Зі слів настоятеля Свято-Миколаївської громади ієромонаха Іллі (Вишневського), розгляд справи в апеляційній інстанції планується у березні. Громада після виграшу у суді у жовтня 2016 року отримала повідомлення про те, що рішення Волинського адміністративного суду набуло чинності, оскільки відповідач, подавши апеляцію, не забезпечив судовий збір.

Разом з тим, отримавши законне рішення, громада намагалась відновити документацію на будівництво. Нагадаємо, ДАБІ скасувала власний виданий дозвіл на зведення нового храму УПЦ на ділянці, що знаходиться на території села Великий Омеляник Луцького району, а фактично – в одному з дворів на межі обласного центру. Громада УПЦ оскаржила це рішення у суді та виграла справу.

Щоб відновити документальне забезпечення після виграшу, громада звернулась до Центру надання адміністративних послуг, однак їй за цей період вже двічі повертали документи, посилаючись на дрібні порушення у них – ті самі, котрі без питань прийняли до того, як громаді УПЦ стали заважати у законному будівництві культової споруди.

Джерело

Переглядів: 506

 
 
 
Перейти до панелі інструментів