Священнослужителі Волинської єпархії взяли участь у громадській акції «Спільна коляда», якою завершився етнофестиваль «Різдво у Луцьку»

14 – 15 січня у Луцьку відбувався етнофестиваль «Різдво у Луцьку». Ввечері у неділю 15 січня, дійство завершилося громадською акцією «Спільна коляда»

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, участь у заході взяв секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.

Розпочалося дійство виступом фольклорних колективів – учасників фестивалю. Різдвяні колядки, щедрівки, віншування пролунали у виконанні творчих колективів з Волині, Івано-Франківщини, Польщі та Білорусі. Учасники фестивалю також представили й вертепи – традиційні театралізовані вистави, у яких, у своєрідній творчій інтерпретації, відтворюються євангельські події, які супроводжували Різдво Христове.

Учасники дійства, лучани та гості міста також хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого у зоні АТО волинянина Богдана Корнелюка  – вулицями міста як раз проїхала колона, яка везла тіло загиблого Героя.

Завершився етнофестиваль громадською акцією «Спільна коляда». Розпочали її юні колядники, згодом виступили учасники відомого волинського гурту «Акорд».

Секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук переказав присутнім благословення і вітання із Різдвом Христовим і Новим роком від єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла.

«Нехай Бог благословить усіх нас, нашу Волинь, Україну, пошле нам мир і процвітання. Христос Рождається!», – сказав отець Миколай.

По тому усі разом, і артисти, і глядачі, заспівали улюблену усіма українську колядку «Нова радість стала», а також новорічну щедрівку.

15909526_1455209084504003_1280409417_n unnamed-1 unnamed-2 unnamed

Переглядів: 32

 
 
 
Перейти до панелі інструментів