Вічна пам’ять довголітньому служителю Православної Церкви на Волині протоієрею Іоанну Хільчуку

o-ioannЦими днями, у віці 90 років, відійшов у Вічність довголітній служитель Православної Церкви на Волині протоієрей Іоанн Хільчук. За час свого душпастирського служіння, яке припало на другу половину ХХ – початок ХХІ століття, блаженної пам’яті, батюшка ревно трудився на ниві священничого служіння Церкві Христовій, багатьох людей він укріпляв у вірі та привів до Христа. Безліч духовних чад мали у його особі душпастиря і порадника, наставника і духівника. Варто зауважити, що донька новоспочилого отця Іоанна повністю присвятила себе Богу, обравши шлях чернечого життя – ігуменя Рафаїла (Хільчук) є нині настоятельницею Свято-Троїцького ставропігіального Корецького монастиря.

Тривалий час, блаженної пам’яті, новопреставлений протоієрей Іоанн Хільчук служив у Свято-Стрітенському Михнівському монастирі Волинської єпархії, а останній час був настоятелем Свято-Вознесенського храму села Овадне Володимир-Волинського благочиння Володимир-Волинської єпархії. Власне, батюшка був уродженцем цього села, і церкву збудував він на своєму ж городі.

Заупокійну Божественну Літургію і Чин ієрейського Похорону, у співслужінні величезного сонму священнослужителів, звершили архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, вікарій Київської Митрополії архієпископ Городницький Олександр, та єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Богослужіння співав братський хор Свято-Успенської Почаївської Лаври, молилися за спокій душі новопреставленого протоієрея Іоанна Хільчука і його донька – настоятельниця Свято-Троїцького Корецького ставропігіального монастиря ігуменя Рафаїла (Хільчук) та сестри – насельниці цієї обителі.

Молитву за спокій душі дорогого у Христі батюшки підносили і його чисельні духовні чада.

Вічна пам’ять спочилому.

Переглядів: 239

 
 
 
Перейти до панелі інструментів