На Волині розпочався різдвяний благодійний телемарафон «Бог багатий милосердям»

У світлі дні свята Різдва Христового на Волині доброю традицією стало проведення Різдвяного благодійного телемарафону «Бог багатий милосердям». Цьогорічний телемарафон відбувається сьогодні 12 січня.

Головною метою цього заходу організованого Волинською радою церков, Волинською ОДА, Волиньрадою та Луцькою міською радою є збір коштів для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, а також для дітей, чиї батьки загинули у зоні АТО, захищаючи Незалежність та цілісність України.

Цей благодійний захід відбувається на Волині вже 12–й рік поспіль.

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, участь у телемарафоні взяли хорові колективи Волинської єпархії.

Благословення і вітання зі святом Різдва Христового від єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла переказав архімандрит Онуфрій (Куц).

Співом тропаря свята Різдва Христового виступ розпочав хор студентів ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра. Семінаристи також проспівали кілька улюблених усіма українських колядок – «Небо і земля» та «Заспіваймо християни».
Пролунав зі сцени й чудовий спів молодіжно-дитячого хору недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі «Покров».

Студенти ВДС, православна молодь та юні вихованці недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі також показали виставу «Різдвяна історія сирітки Ганнусі». Згідно сюжету вистави головна героїня – вихованка сиротинця Ганнуся, пішовши зі своїми друзями по новорічну ялинку, через необережність потрапляє під колеса автомобіля, отож опиняється у лікарні. Там, побачивши на грудях дитини хрестика, лікарка розповідає дівчинці про Різдво Христове та про Христа, а також дарує ікону Спасителя. Видужавши та опинившись знову у сиротинці, Ганнуся розповідає друзям про Бога та силу молитви. Отож, діти починають молитися, і моляться вони про те, щоб мати люблячих тата і маму.

А у той час, чоловік, який був за кермом автівки, що збила Ганнусю, і який теж не був вельми уважним на дорозі, не знаходить собі місця. Дізнавшись, що ця дитина є вихованкою сиротинця, він із дружиною вирішують всиновити дитину.

Мало того, згідно сюжету вистави, процес всиновлення стає таким інтенсивним, що Верховна Рада України, депутатом якої є тато Ганусі, ухвалює Закон про ліквідацію в Україні системи сиротинців.

Завершився виступ хорових колективів Волинської єпархії співом кондака Різдва Христового та Многоліттям у виконанні хору студентів ВДС.

Переглядів: 43

 
 
 
Перейти до панелі інструментів