Престольне свято храму Різдва Христового м.Горохова

idsmxdk-bq0

Свято Різдва Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа для православних горохівчан є подвійним – адже на честь Різдва Христового освячений міський храм.

В день престольного свята, 9 січня, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, Божественну Літургію у храмі Різдва Христового міста Горохова, очолив Горохівський благочинний протоієрей Валерій Пилипчук, настоятель Хресто-Воздвиженського храму с.Ярівка, якому співслужили Мар’янівський благочинний протоієрей Миколай Черняк та інші священнослужителі, які приїхали розділити цю величну подію. Прикрасив богослужіння своїм чудовим голосом і диякон Іван Бортнік, клірик Свято-Покровського храму м.Луцька.

Після прочитання Євангелія, до віруючих зі словами повчальної проповіді звернувся прот.Юрій Зарафутдінов, настоятель Свято-Іллінського храму с.Борочиче.

Божественна Літургія була надзвичайною, торкнулася найпотаємніших струн людських сердець. Молитвами, піснеспівами возносилися хвала, честь і вдячність Богу в храмі, в назві якого возвеличується ця епохально знаменна подія.

Супроводжувалося богослужіння двома місцевими хорами, основним та молодіжним, які радували присутніх своїм прекрасним співом. Була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Відбувся і хресний хід навколо храму, після якого учні недільної школи, що діє при храмі, у віршованій формі привітали священників та парафіян храму з престольним святом різдвяними віршами та колядками. Після чого, діти, отримали від священиків солодкі подарунки.

Благочинні отці Валерій та Миколай привітали горохівчан з Різдвом Христовим, зазначивши, що це свято стало для парафіян цього храму подвійною радістю.

Воістину справдилися слова про те, що Господь попраний не буває, бо ж недарма і новий храм горохівської парафії Української Православної Церкви споруджено на честь Різдва Христового. Звичайно, це такий наче й збіг, бо освячували його у рік двотисячолітнього ювілею події, яка змінила всю історію людства. Але у цьому присутній і Божий знак, бо ж церква, яку відібрали, над якою поглумилися, наче пережила ще одне своє народження. А з ним відродилися і зневірені часом людські душі…

Клірик храму Різдва Христового священик Андрій Гаврилюк подякував благочинним та священикам за спільні молитву та радість, яку вони подарували для громади міста Горохова, а також всім присутнім за розділену радість престольного свята.

ФОТО

Переглядів: 22

 
 
 
Перейти до панелі інструментів