У Луцьку відбулася Різдвяна ялинка: запрошені побачили виставу з незвичним щасливим кінцем

8 січня, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, у Палаці культури Луцька відбулася Різдвяна ялинка. Захід організував Молодіжний відділ Волинської єпархії, на дійство були запрошені діти з особливою долею, діти з родин переселенців та учасників АТО, а також вихованці недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі.

На початку дійства присутніх зі святом Різдва Христового привітав голова Молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський) він також переказав благословення і вітання від єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла.

«Різдвяна історія сирітки Ганусі», – таку назву мала вистава, яку для присутніх підготували студенти ВДС, православна молодь та юні вихованці недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі. Згідно з сюжетом вистави, головна героїня – вихованка сиротинця Ганнуся, пішовши зі своїми друзями по новорічну ялинку, через необережність потрапляє під колеса автомобіля, отож опиняється у лікарні. Там, побачивши на грудях дитини хрестика, лікарка розповідає дівчинці про Різдво Христове та про Христа, а також дарує ікону Спасителя. Видужавши та опинившись знову у сиротинці, Ганнуся розповідає друзям про Бога та силу молитви. Отож, діти починають молитися, і моляться вони про те, щоб мати люблячих тата і маму.

А у той час, чоловік, який був за кермом автівки, що збила Ганнусю, і який теж не був вельми уважним на дорозі, не знаходить собі місця. Дізнавшись, що ця дитина є вихованкою сиротинця, він із дружиною вирішують всиновити дитину.

Мало того, згідно з сюжетом вистави, процес всиновлення стає таким інтенсивним, що Верховна Рада України, депутатом якої є тато Ганусі, ухвалює Закон про ліквідацію в Україні системи сиротинців.

По завершенні вистави усім запрошеним вручили солодкі подарунки.

Переглядів: 14

 
 
 
Перейти до панелі інструментів