Поїздка викладачів та вихованців недільної школи до Львова

dscn9259_novyj-razmer

У суботу 12 листопада 2016  р., з благословення Преосвященнійшого єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла відбулася подорож викладачів та вихованців Недільної школи, що діє, при Свято-Іллінському храмі с.Борочиче Мар`янівського благочиння Горохівського району. у славнозвісне місто Львів.

     Прибувши у місто,учнів розділили на дві вікові категорії. Кожна підгрупа  з екскурсоводами поринула у вир цікавої, дивовижної та насиченої яскравими подіями й розповідями про визначних постатей історії Львова.

     Львівська область – найбільша серед західноукраїнських областей. Найбільша тут і кількість архітектурних пам’яток. Тут є все для, навіть найвибагливішого, туриста: замки, палаци, старовинні собори, костели, монастирі, гори та ліси.

     Місто Лева – це поєднання древньої архітектури й сучасності міста. Екскурсія стародавніми вулицями і незабутньої краси храмами здатна заворожити будь-кого. Під час огляду центральної частини міста ,діти недільної школи, мали можливість поринути у старий Львів, який забудовувався ще в далекому XVI столітті та частину австрійського міста кінця XVIII – початку XIX століть. Вони побачили Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, який входить до списку найвідоміших театрів Європи, пам’ятники українському та польському геніям Тарасу Шевченку та Адаму Міцкевичу, королю Данилу Галицькому, греко-католицьку церкву Преображення Господнього, Вірменський собор Успіння Пресвятої Богородиці, де дізналися про життя львівських вірмен, їхню культуру і традиції.

     Учні відвідали також унікальну пам’ятку архітектури – Домініканський костел, побували на площі Ринок – центральній площі міста, яка з давніх часів і до сьогодні служить місцем вирішення найважливіших питань.

     Почули дивовижну історію про львівську ратушу, про винахідника першої пошти Роберто Бандінеллі, побачили Латинський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, каплицю Боїмів зі скульптурою Ісуса Христа Скорботного, Успенську православну церкву, залишки середньовічних мурів, які охороняли місто, та почули історію захоплення міста шведами у 1704 році.

     Побували в старому Єврейському кварталі, побачили багато цікавих кав’ярень, почули безліч легенд, які з ними пов’язані.

     Незабутні враження діти отримали від відвідин Високого замку, де з висоти пташиного польоту відкривається вся панорама м.Львова. У піднесенні, на вершині замку,учні одноголосно проспівали гімн України.

     Також викладачі і учні недільної школи побували у кафедральному храмі святого великомученика Георгія Побідоносця. Прослухавши історію святині та значення молитви у храмі, діти приклались до святинь і молитовно подякували Господу за чудову та пізнавальну поїздку.

     Після таких поїздок ще раз переконуєшся – яка ж мальовнича, різнобарвна і неповторна наша Україна! Бог дав нам цю красу, цю землю, аби ми берегли і любили її, та не забували дякувати за Його ласку і доброту.

     Настоятель громади прот.Г.Зарафутдінов ,викладачі та діти недільної школи щиросердечно дякують спонсорам: (Костючко А.М. Кватирко О.М. Віткович М.А) завдяки яким відбулась ця поїдка. СПАСИ ВАС ГОСПОДИ!

прот. Георгій Зарафутдінов

Переглядів: 7

 
 
 
Перейти до панелі інструментів