«Друга Пасха» храму Святого преподобного Іова Почаївського села Оленине

1-1

10 вересня наша Православна Церква молитовно відзначає пам’ять великого угодника Божого і святого землі Волинської – преподобного Іова, ігумена і чудотворця Почаївського. На честь цього святого освячений храм села Оленине Камінь-Каширського благочиння, отож день пам’яті преподобного Іова Почаївського є для місцевих православних вірних днем особливого церковного торжества, коли вони святкують престольне свято – «другу Пасху» свого храму.

Напередодні свята у храмі Святого преподобного Іова, ігумена і чудотворця Почаївського, була звершена Вечірня, а в сам день престольного празника – Утреня і Божественна Літургія.

Божественну Літургію очолив настоятель парафії протоієрей Леонід Каменський, йому співслужили настоятель  Свято-Михайлівського храму села Гута Боровенська священик Олександр Кулик, настоятель парафії села Боровно священик Артемій Пащук, та настоятель парафії села Старі Червища священик Іоанн Чудінович.

Під час Божественної Літургії була піднесена сугуба молитва з мир в Україні.

За богослужінням молилися півтисячі вірян, майже сто з них причастилися Святих Христових Таїн.

Після запричасного стиха зі словом проповіді до присутніх звернувся настоятель Свято-Михайлівського храму села Гута Боровенська священик Олександр Кулик. Батюшка розповів про життя та подвиги святого преподобного Іова Почаївського, наголосивши, що цей угодник Божий є прикладом твердості у святій Православній вірі. Прізвище преподобного було «Залізо», і святий преподобний Іов Почаївський дісйно відповідав цьому своєму прізвищу, адже  у часи  агресивного наступу унії він твердо стояв у Святому Православ’ї, а також, як про це говориться у кондаку преподобному, «багатьох іноків до Христа привів».

Отець Олександр також зауважив, що нетлінні мощі преподобного  перебувають у Свято-Успенській Почаївській Лаврі, і є великою святинею Волинського краю.

Після Літургії відбувся Хресний хід навколо храму. У своєму слові проповіді настоятель оленинського храму Святого преподобного Іова Почаївського протоієрей Леонід Каменський наголосив, що кожен православний християнин повинен прагнути до того, щоб увійти до Царства Небесного.

Також були виголошені уставні Многоліття.

Переглядів: 48

 
 
 
Перейти до панелі інструментів