Ювілей храму у селі Радомишль Луцького районного благочиння

З благословення митрополита Волинського і Луцького Божественну Літургію у  річницю освячення Свято-Успенського  храму у селі Радомишль очолив вікарний Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанїл. Йому співслужили секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, благочинний Луцького районного округу протоієрей Петро Приступа, на Богослужінні були присутні всі священики благочиння, адже цього дня відбулася і сповідь духовенства Луцького районного благочиння.

Історія храму у селі Радомишль особлива, бо з роду в рід передаються перекази про  церквицю «ще козацьку», але ніяких документальних підтверджень  про її існування знайти не вдалося. Є дані, про  храм у селі був  ще у 1773 році, але вже тоді, зазначають, він був ветхим, а в Першу світову війну згорів разом з капличкою на сільському кладовищі. Інший храм, відбудований  у двадцяті роки минулого століття, пішов з димом у Другу світову війну. А той, в якому нині моляться православні села, спорудили всім миром і освятили престол 24 серпня 1991 року.

Вже 25 років у селі є духовна обитель, до  якої приходять спраглі почути слово Боже, помолитися Господу. Церква у Радомишлі надзвичайно гарна, але головне, що на спільну молитву приходить чимало людей, які бережуть прадідівську віру. Вітаючи парафіян зі святом, владика Нафанаїл передав їм благословіння від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, привітав з ювілеєм храму і Днем Незалежності, адже так було Господу угодно, що ця церквиця є ровесницею української незалежності. Після Літургії відслужили молебень, під час якого сонм священиків та парафіяни спільно молилися за  мир і спокій в нашій земній батьківщині – Україні.

Владика Нафанаїл вручив і церковні нагороди священикам. Настоятель Свято-Успенського храму у Радомишлі протоієрей Володимир Смоляр отримав митру, а настоятель храму із села Голишів отець Валентин Шандалюк був возведений до сану протоієрея і отримав право носіння палиці.

Переглядів: 377

 
 
 
Перейти до панелі інструментів