Священнослужителі Волинської єпархії взяли участь в урочистостях з нагоди 25-ї річниці Незалежності України

24 серпня  Україна відзначає найбільше державне свято – День Незалежності. На Театральному майдані Луцька, у кожному районному центрі Волині пройшли урочисті заходи з відзначення найвеличнішого державного свята.

На головній площі міста Луцька зібралися сотні волинян, представники влади та громадськості, представники різних релігійних конфесій, та усі ті, хто разом із усією країною відзначає День народження рідної держави.

Зокрема, участь у заході взяли голова Волинської ОДА Володимир Гунчик,  Луцький міський голова  Микола Романюк.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, участь в урочистостях взяли Вікарій Волинської єпархії, єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, а також помічники вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла ієромонахи Афанасій та Паїсій.

Вперше, за роки незалежності учасники волинських урочистостей мали можливість спостерігати за головним парадом країни. На центральній площі Луцька був розміщений екран, на якому транслювалися столичні заходи за участю Президента України Петра Порошенка.

Звертаючись до волинян з нагоди державного свята, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик насамперед наголосив на єдності української нації, адже саме зараз коли на долю незалежної України випали важкі випробування, українці зуміли показати справжню згуртованість та силу, здобули підтримку світової громадськості.

Потому церковні хори виконали релігійний гімн нашої держави  – «Боже великий, єдиний».

 

 

Переглядів: 7

 
 
 
Перейти до панелі інструментів