Сповідь священнослужителів Луцького міського благочиння

Священик, який звершує Божественну Літургію, а також диякон, що співслужить йому, звершуючи святе Таїнство Євхаристії, щоразу причащаються Святих Христових Таїн. Разом із тим клірики, як і миряни, теж повинні приступати і до святого Таїнства Сповіді. Для мирян Сповідь – необхідна умова для  прийняття святого Причастя, але для клірика – того хто звершує Таїнство Євхаристії, час коли він кілька разів на рік приступає до Сповіді є особливо важливим. Адже священик покликаний бути прикладом благочестя для вірних, особливо слідкувати за своїм життям  та помислами. Тому особливо надзвичайно важливою і відповідальною є  сповідь священика, коли у присутності духовного отця він кається перед Господом у своїх свідомих і несвідомих гріхах.   Згідно усталеної церковної практики, сповідає кліриків, з благословення єпископа, священик – духівник.

24 серпня, в День Незалежності України, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, у луцькому храмі Всіх святих Землі Волинської відбулась Сповідь духовенства Луцького міського благочиння. Її провів духівник благочиння протоієрей Миколай Рибчинський.

Божественну Літургію очолив благочинния Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук, йому співслужив  сонм священнослужителів благочиння, які цього дня приступили до святого Таїнства Сповіді.

Богослужіння співали хор священиків під керівництвом протоієрея Петра Муляра та місцевий хор храму ВСЗВ.

Під час Божественної Літургії була піднесена сугуба молитва за нашу рідну Україну, владу, військо і Богом бережений народ її, за тих українських воїнів, які нині оберігають Незалежність і соборність нашої Держави на сході України.

Сугуба молитва була піднесена і за спокій душ  усіх, хто віддав життя, зокрема, і у наш час, за волю України і мирне небо над нею.

Переглядів: 8

 
 
 
Перейти до панелі інструментів