На церковному подвір’ї села Топільне встановлено та освячено дитячий майданчик

8_foto1319 серпня, в день свята Преображення Господнього на території Свято-Різдво-Богородичного храму с. Топільне сталася особлива подія. Зусилями  сільської громади та за підтримки фонду “Тільки разом” було відкрито дитячий майданчик. 

Багато в чому посприяла сім’я Філіпчуків. Адже вони складали цей проект, шукали працівників, збирали для фонду відповідні документи. Це дуже велика та копітка праця.

Багато батьків не раз піднімали питання про те, щоб збудувати дитячий майданчик. А мати його на території храму це дуже зручно, адже під час богослужіння матері з дітками можуть побавитись на ігровому майданчику, а потім знову піти до церкви.

Отець Віталій Катеринчук зазначає, що малеча може прийти в церкву духовно відпочити і водночас, фізично оздоровитись.

 Майданчик поставили за два дні. Для цього доклали багато зусиль. Проект, дійсно, виснажив емоційно, але це того варте. Головне – дітки задоволені і проводять майже весь день граючись на свіжому повітрі, а не біля екранів монітора.

«Дуже хотіли відкрити цей майданчик на Преображення, тому що це велике свято. Це щедрий день. Адже люди приносять плоди. В церкву приходить багато діток. Тому це прекрасна нагода для відкриття дитмайданчика», – ділиться настоятель храму.

 Тому вже 19 серпня, після того, як причастилися дітки, обійшли хресним ходом навколо церкви, освятили принесені плоди, освятили й дитячий майданчик. Отець Віталій подякував благодійникам, які долучилися до цієї справи. Декілька слів висловили й керівник центральної філії фонду Сергій Костриченко, керівник Рожищенського представництва Олена Веремчук і голова ініціативної групи Оксана Філіпчук.
 Отець Віталій неодноразово повторював, що за майданчиком будуть доглядати. Малеча зможе бавитись з 8 години до 22. Також Віталій Катеринчук приємно вражений тим, що мами з дітьми приходять аж з кінця села. А це означає, що зробили потрібну справу.

На завершення  події виголосили многоліття благодійникам. Після завершення дітлахи заполонили майданчик. І аж до вечора не відходили біля храму лунали дитячі голоси та веселий сміх.

 «Плануємо згодом зробити лавочки, місця для велосипедів та пісочниці. Ми не даремно потратили свої сили. Маємо ще багато планів, і надіємось, що з Божою допомогою реалізуємо їх», – додає на завершення Віталій Катеринчук.

Переглядів: 35

 
 
 
Перейти до панелі інструментів