Регент молодіжного хору «Уміленіє» отримала грамоту

“Ніщо так не возвишає душу, ніщо так не окриляє її, не віддаляє від землі, не звільняє від тілесних уз, не наставляє у філософії і не допомагає досягати повного презирства до життєвих предметів, як узгоджена мелодія і керований ритмом божественний спів”, – казав святитель Іоанн Златоуст. Церковний спів займає особливе місце у житті Православної Церкви, і ті, хто присвятив себе йому, дійсно мають можливість перебувати у неперевершеній духовній атмосфері.

Вже 5 років поспіль богослужіння у розташованому біля Свято-Покровського кафедрального храму Луцька Свято-Пантелеімонівському храмі  прикрашає спів місцевого молодіжного хору «Уміленіє», який дуже полюбився віруючим людям майстерним виконанням церковних піснеспівів. Учасниками цього колективу є молоді православні віруючі люди, серед яких є як ті що вже працюють так і представники студентства. Регентом хору є викладач хорового диригування музичного відділу Луцького педагогічного коледжу Юлія Маслєннікова, яка розпочала регентувати ще у студентські роки – у 2010 році.

Під керівництвом Юлії Масленнікової, яка, до слова, глибоко знає музику, учасники хору «Уміленіє» виконують твори як на мелодії древніх візантійських наспівів, мелодійне коріння яких сягає першохристиянських часів та епохи Вселенських Соборів, зокрема у обробці таких композиторів як П.Чесноков, О.Архангельський, Д.Бортнянський, так і «класичну» церковну музику авторів XVIII – XIX століть. Одним із творів, який люблять виконувати учасники хору є, зокрема «Оком Благоутробным Господи, виждь моє смирение», автором якого є інокиня Іуліанія (в миру Ірина Денисова). Виконують учасники хору і музичні твори інших сучасних церковних композиторів, таких як митрополит Іларіон (Алфеєв) та архієпископ Іонафан ( Єлецких), архімандрит Роман (Підлубняк).

Регент хору Юлія Маслєннікова є також, за словами учасників хору  і місіонеркою, залучаючи до участі у хорі представників талановитої студентської молоді, які, таким чином, починають цікавитись церковним життям, самі воцерковляються.

Днями Юлія Масленнікова відсвяткувала ювілей.

Отож, за церковні заслуги перед Волинською єпархією та з нагоди ювілєю митрополит Волинський і Луцький Ніфонт відзначив регента молодіжного хору «Уміленіє» грамотою Волинської єпархії.

Церковну нагороду, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта Юлії Масленніковій вручив речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук перед початком Божественної Літургії у Свято-Пантелеімонівському храмі.

Колектив Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії щиро і від душі вітає Юлію Масленнікову із ювілем та церквоною нагородою.

Многая вам літа, дорога у Христі, сестра Юлія!

 

Переглядів: 81

 
 
 
Перейти до панелі інструментів