Табір “Джерело” – струмочок дитячої радості та незабутніх вражень

IMG_9827-300x200Вже понад 10 років у Колківському благочинні проводиться дитячій літній табір-фестиваль “Джерело”. І цього року священики з восьми парафій нашої округи зібрали діток на відпочинок. Берег мальовничого озера у с.Озірне Ковельського р-ну вже сьомий рік поспіль гостинно прийняв дітвору, молодь та оргкомітет у складі понад 320 осіб. Особливі слова подяки надсилаємо доброзичливим жителям цього мальовничого волинського села, котрі завжди відгукуються на наші потреби, допомагають у вирішенні різноманітних побутових питань та із захопленням спостерігають за вечірніми виступами нашої дітвори. Як справжній товариш та істинний пастир Церкви Христової долучається до нашого заходу і настоятель парафії с.Повурськ прот.Петро, адже до його юрисдикції входить і с.Озірне.

Протягом шести незабутніх днів малеча, а це дітки від 8 років, і старші за віком раділи літньому сонечку, грали волейбол, футбол, настільний теніс, купалися у теплій водичці, спільно молилися, спілкувалися з священиками на різноманітні теми віри Христової та ласували смачним частуванням, котре їм готували на справжній польовій кухні. Усі присутні, залежно від віку,  були розділені на загони, назви яких вражали винахідливістю та смикалкою юних відпочивальників: “Голівуд”, “Сосиски філейні”, “Шкарпетки”, “Православні юніори”, “Вогонь”, “Мамонти” та багато інших, разом 13 загонів. Старшими та ідейними натхненниками загонів була молодь з наших сіл, багато з них  роками раніше стали вихованцями цього табору. Діти брали активну участь у роботі свого загону, кипіла робота за столами де проводилися цікаві майстер-класи, навколо озера пролягла дорога естафети із завданнями на ерудицію та фізичну підготовку. Один день табірного життя присвятили насиченим спортивним змаганням, де за перемогу учасники отримали іменні грамоти. Також кожний день відпочинку супроводжувався відповідною темою, а після вечірньої молитви діти спільно з організаторами проводили звітний виступ по тематиці ранкової лінійки. Ізюминкою табору стали поштова скринька для листів серед учасників курортної держави, дошка емоцій,  тематичний стенд а також велика сцена для виступів.

Усе це стало можливо завдяки наполегливій та самовідданій праці своїх священиків на чолі з благочинним Колківської округи прот.Петром Бугайчуком та усіма помічниками, які на добровільній основі долучилися до проведення даного фестивалю. Розробкою заходів та регламенту табору “Джерело” завжди активно займається свящ.Михайло Анісімов, котрий є головою Молодіжного відділу благочиння. Велика подяка і іншим дієвим священникам: прот.Олександру Білінському смт.Колки, прот.Роману Палію с.Копилля, прот.Роману Кравчуку с.Комарово, прот.Миколі Новосаду с.Розничі, свящ.Віктору Бугайчуку с.Рудники, свящ.Василю Махновцю с.Довжиця. Особлива вдячність і педагогам організаторам Єфімчук Наталії Володимирівній та Наглюк Вікторії Юріївній, котрі попри свою зайнятість не відмовляють у допомозі та креативно підходять до організації табірного дозвілля. Низький уклін і нашим безкорисливим кухарям на чолі із Наталією Іванівною з с.Старосілля, які протягом тижня безстрашно несли послух на кухні рятуючи нас від голоду. Слова подяки  лунають і на адресу молодіжки “Дорога додому” з смт.Колки, нашому діджею Нелі Вікторівній з смт.Колки, тренеру по фізпідготовці Андрію з с.Копилля за бадьору ранкову зарядку і насичені фізкультурні заходи та усім небайдужим людям, котрі долучилися до проведення фестивалю.

На завершення були і спільні фото, і подарунки, і  незабутні емоції! Маємо надію, що заряд позитивної енергії, спільна молитва, дружні стосунки таборян сприятимуть нашим майбутнім зустрічам, а через рік і новому звершенню задля миру та порозуміння, любові і підтримки один одного! Ми не прощаємося, а кажемо – до зустрічі!

ФОТО

Переглядів: 117

 
 
 
Перейти до панелі інструментів