Нехай з Богом спочивають та буде їм Царство Небесне

21 серпня 2011 року помер найстаріший клірик Волинської єпархії настоятель Свято-Стефанівського храму села Усичі Луцького району протоієрей Микола Назарук.

Священик народився 7 серпня 1921 року у селі Гать Луцького району у селянській родині. У 1942 році Микола Тимофійович поступив на курси псаломщиків при Луцькому кафедральному соборі, по закінченні яких був направлений псаломщиком у село Усичі. Після одруження (матушка Марія померла 3 серпня 2011 року) у 1944 році єпископом Волинським і Рівненським Миколаєм був рукопокладений у сан диякона і призначений у цей же Свято-Стефанівський храм. У 1953 році отець Микола був рукопокладений архієпископом Волинським і Рівненським Паладієм у сан священика і призначений настоятелем Свято-Стефанівського храму села Усичі, де і прослужив аж до самої смерті.

Цього року минає п’ята річниця від дня коли він відійшов у вічність.

20 серпня 2016 року з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла в Свято-Стефанівському храмі села Усичі Луцького району  звершив Божественну Літургію  благочинний Луцького районного округу прот. Петро Приступа, йому співслужили настоятель Свято-Стефанівського храму села Усичі ієрей Сергій Габрук, настоятель Різдво-Богородичного храму с. Буяні ієрей Юрій Рудь та протодиякон Ростислав Петров.

Цього дня до храму вкотре помолитися за батька прийшов син Іван Миколайович Назарук з родиною. Прийшли також і прихожани, які любили та поважали свого наставника-священика Миколая.

Під час Божественної Літургії Апостол читав син Іван Миколайович, він постійно читає Апостольскі послання під час служби  та співає у церковному хорі.

Після Божественної Літургії була відслужена Панахида по прот. Миколі, матушці Марії та по спочилих їхніх родичах.

По закінченні Панихиди священнослужителі разом із родиною та прихожанами хресним ходом пішли до місця поховання священика із матушкою та відслужили літію.

Благочинний Луцького районного округу Прот. Петро Приступа у своїй промові сказав: «Сьогодні ми зібралися разом із вами, дорога родино, прихожани, щоб вознести свої молитви за душу спочилого прот. Миколая, священика, який служив, трудився, у цьому святому храмі багато років. Був хорошим пастирем, добрим наставником, який йшов до спасіння та вів за собою вірну йому паству. За кротость, доброту, щирість та любов до Бога, батюшку було обрано духовником Луцького районного округу. Він не тільки для нас, священиків, а й для вірян є прикладом, якою повинна бути людина. Сьогодні ми вознесли свої молитви та просили Бога щоб Господь покоїв душі спочилих рабів Божих прот. Миколи та матушки Марії у Царстві Небесному де нема не журби не печалі, а є життя безконечне. Нехай вони з Богом спочивають та буде їм Царство Небесне».

 

Переглядів: 4895

 
 
 
Перейти до панелі інструментів