Престольне свято на древній волинській парафії с.Четвертня!

IMG_20160819_130934-225x300Ще у ХV ст. у Четвертні заснували чоловічий Преображенський монастир. Через сто років монастир став жіночим. Тоді ж у містечку заснували одну з найдавніших друкарень Волині. До речі, досі місцева річечка має назву Папірня, що, безперечно, є відголоском тих часів, коли в Четвертні розвивалася видавнича справа. Мандрівні друкарі ієромонах Павло Телиця та ієродиякон Сильвестр 1625-го видали тут Псалтир із гербом Четвертинських на звороті. Тут же побачив світ і Часослов.
Преображенська церква закладена княгинею Анною Четвертинською, котра була дружиною Януша Збаразького. У підвалах церкви вона і похована. Хоча кажуть, це лише третина її праху, бо заповідала вона себе поховати у трьох храмах відразу!

В сьогоднішній урочистий день престольного свята на урочистості завітав сонм духовенства на чолі з благочинним Колківської округи митрофорним протоієреєм Петром Бугайчуком! Серед гостей був присутній і прот.Валентин Довмат, котрий довгий час ніс послух благочинного та служив у смт. Колки.

Kolky.org

Переглядів: 23

 
 
 
Перейти до панелі інструментів