У Києво-Печерській Лаврі відбувся брифінг з нагоди другої річниці інтронізації Блаженнішого Митрополита Онуфрія

За 2 роки предстоятельства Блаженнішого Митрополита Онуфрія УПЦ зросла на майже 500 парафій

2Про це розповів керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський та Броварський Антоній на брифінгу для представників ЗМІ, що відбувся 17 серпня 2016 року в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври з нагоди другої річниці інтронізації Предстоятеля.

«За 2 роки з часу обрання Блаженнішого Митрополита Онуфрія 123-м Предстоятелем УПЦ, Церква росла як кількісно, так і якісно. Кількість наших парафій збільшилась на 484. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив 43 пастирські візити в єпархії, освятив 23 нових храми в різних куточках нашої країни. Канонізовано 13 нових святих», – розповів митрополит Антоній.

Його Високопреосвященство переконаний, що ці статистичні дані засвідчують те, що «Церква зростає, Церква живе, Церква відроджується», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на Центр інформації УПЦ.1

Також митрополит Антоній зауважив, що події двох останніх років не залишили Церкву байдужою до ситуації в країні. «Головним закликом Блаженнішого Митрополита Онуфрія був заклик до молитви. Наша Церква, за словами Блаженнішого Митрополита Онуфрія, не розділяє українців на своїх та чужих. Всі ми є громадянами єдиної України, всі ми різні, але всі ми – діти Божі», – сказав митрополит Антоній.

Нагадаємо, 17 серпня 2014 року у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулася інтронізація Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, якого було обрано Предстоятелем Української Православної Церкви на Соборі єпископів УПЦ 13 серпня того ж року.

Переглядів: 9

 
 
 
Перейти до панелі інструментів