Паломництво молоді з особливими потребами до Волинських святинь

30 липня відбулася поїздка людей з обмежаними фізичними можливостями у супроводі волонтерів до Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря, що знаходиться у селі Старий Чорторийськ Маневицького району на березі р. Стир.

У момент Божественної Літургії частина паломників приступила до Таїнства Сповіді та Причастя. Після чого по благословенню настоятеля храму всі покуштували монастирської кашки та у супроводі ієромонаха Лаврентія відвідали екскурсію по обителі.

Потім частина паломничків поїхали до джерела, де попили прохолодної водички та окунулись у самому джерелі. Інша ж частина – залишилась біля храму, де під деревом у холодочку насолоджувалась тишиною, сонечком, свіжим повітрям та спілкуванням із насельниками монастиря.

По дорозі додому хтось активно ділився своїми враженнями (люди, які вперше потрапили до обителі), хтось обдумував слова настанов своїх духівників, а хтось продовжував насолоджуватись дорогою додому.

В поїздці приймали участь куратор зі сторони неповносправних Максим Михалюк, візочники у складі кількох чоловік, енергійна дітвора, волонтери з молодіжного Товариства та просто небайдужі люди.

Милістю Божою всі благополучно потрапили до своїх домівок, трішки втомлені дорогою та в гарному настрої від вражень та спогадів.

Переглядів: 26

 
 
 
Перейти до панелі інструментів