«Друга Пасха» луцького Свято-Іллінського храму: Божественну Літургію очолив вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл

В день святого пророка Божого Іллі престольне свято свого храму відзначають настоятель, клірики і прихожани величної Свято-Іллінської церкви міста Луцька, якf є осередком духовності та архітектурною окрасою мікрорайону ЛПЗ обласного центру. Місце під будівництво тут православного храму на честь святого пророка Божого Іллі було освячено у травні 1996 року митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом, і вже з цього часу розпочались тут богослужіння у тимчасовому приміщенні. Розпочалось і будівництво церкви, яка у грудні 2007 року була освячена, блаженної пам’яті, Предстоятелем нашої Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром.

Божественну Літургію у Свято-Іллінському храмі, в день його «другої Пасхи» очолив, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл. Йому співслужив сонм священнослужителів, серед яких були настоятель парафії протоієрей Миколай Гоменюк, благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук, речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук та ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз, клірики Свято-Іллінського храму. Окрасою богослужіння став спів двох місцевих хорів – чоловічого і мішаного.

Храм був вщент заповнений вірянами, велика кількість людей молились на подвір’ї. Цього дня багато парафіян причастились святих Христових Таїн, серед причасників було також багато дітей.

По завершенні Літургії з архіпастирським  словом проповіді і вітаннь до настоятеля, кліриків та прихожан Свято-Іллінського храму звернувся вікарій Волинської єпархії єпископ Каімнь-Каширський Нафанаїл. Владика розповів про життя і подвиги святого пророка Іллі, які є прикладом того якою твердою має бути віра у Бога, і яким міцним – уповання на Нього і Його милість. Він також переказав благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.

Своєю чергою, настоятель протоієрей Миколай Гоменюк щиро подякував владиці Нафанаїлу за те, що він розділив із ним та парафіянми храму радість престольного свята і очолив тут цього дня Божественну Літургію.

Відбувся також і традиційний Хресний хід навколо храму.

Варто зауважити, що в день пам’яті святого пророка Божого Іллі відзначається в Україні і день високомобільних десантних військ ЗСУ. Настоятель Свято-Іллінського храму протоієрей Миколай Гоменюк, свого часу, сам служив у повітряно-десантних військах, а православні  лучани, чиє життя було чи є пов’язане із цим родом військ, дуже люблять цей храм. Отож, вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл також привітав настоятеля та присутніх десантників з їх святом, побажавши їм Божого благословення та мирного неба.

Переглядів: 36

 
 
 
Перейти до панелі інструментів