Боже благословення і заступництво святого пророка Іллі для волинських десантників + ОНОВЛЕНО ВІДЕО

2 серпня Православна Церква святкує пам’ять святого пророку Божого Іллі. Цього дня в Україні також  відзначається і день аеромобільних десантних військ ЗСУ та Повітряних військ ЗСУ. Святий пророк Ілля, який був взятий Небеса на вогняній колісниці, є небесним покровителем воїнів – представників цих родів військ.

Отож не дивно, що луцькі десантники люблять місцевий Свято-Іллінський храм. У повітряно-десантних військах свого часу проходив строкову військову службу і настоятель цієї церкви протоієрей Миколай Гоменюк. Тому престольне свято Свято-Іллінського храму, 2 серпня, є особливим днем для теперішніх військовослужбовців і ветеранів повітряно-десантних сил Луцька, які відзначення свого свята розпочали із молитви.

На подвір’ї Свято-Іллінського храму перед святковою Божественною Літургією відбувся Молебень за здоров’я десантників і Літія за спокій душ тих представників цієї військової професії, які відійшли у Вічність.  Богослужіння очолив речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Особлива молитва була піднесена за тих українських десантників, які нині боронять Незалежність у соборність України на сході нашої Держави, та за спокій душ тих десантників, які віддали там за це свої життя.

Переглядів: 24

 
 
 
Перейти до панелі інструментів