Завершився православний молодіжний фестиваль «Фавор»

22 липня став останнім днем, напевно, незабутньої для багатьох православних молодих людей, і не тільки з Волинської єпархії, події – 5-го ювілейного православного молодіжного фестивалю «Фавор». Це таборування православної молоді проходило, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, на узбережжі мальовничого озера Тросне поблизу села Карасин Маневицького благочиння.

Останнього дня фестивалю, ввечері, усі 10 загонів-команд, на які були поділені фаворівці, підготували своєрідний концерт, який став останнім «акордом» програми фестивалю. Хлопці та дівчата співали пісні під акомпенемент гітари та а-капела, ставили гумористичні сценки та декламували вірші. Звісно, особливу подяку  вони висловили священикам – організаторам та учасникам фестивалю. До слова, за особистий внесок і труди на ниві молодіжного служіння та, зокрема, і за проведення єпархіального молодіжного фестивалю «Фавор» грамоти Синодального відділу УПЦ  у справах молоді отримали: голова Молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський), протоієреї Андрій Яковлюк, Олександр Білінський, та Михайло Кулакевич, священики Михайло Анісімов та Микола Жученя, а також учасниця Волинського православного молодіжного товариства ім. святого преподобного Ніколи Святоші князя Луцького Вікторія Наглюк. Своєю чергою, вже у рамках фестивалю, грамотами Молодіжного відділу Волинської єпархії були відзначені найактивніші фаворівці.

Окрім розважальної програми відбулася, звісно і підсумкова духовна бесіда, яку провів священик Михайло Анісімов. Темою розмови було одвічне питання любові, як любові взагалі, так і справжній любові між чоловіком і жінкою, яка може стати підвалиною міцної сім’ї. Любові, яка не просто захоплюється, а вміє прощати і терпіти, бути жертовною та відповідальною.

Останнього вечора, точніше сказати, останньої ночі фестивалю молоді люди довго не розходилися, сиділи біля вогнища, співали пісень під гітару, просто спілкувалися. В усіх було бажання неодмінно, як Бог благословить, дочекатися літа наступного року, щоби знову зустрітися на «Фаворі».

Ділячись, у коментарях прес-службі Волинської єпархії, своїми враженнями, учасники фестивалю визнавали, що він їм дуже сподобався, вони прекрасно відпочили та духовно збагатилися.

«Я вперше беру участь у фестивалі,  і дуже задоволений, що приїхав сюди. Я сам рибалка, і вранці я мав можливість порибалити, але головне не це – я почув багато чого цікавого для себе в духовному плані. Дуже сподобалися лекції протоієрея  Миколая Бондарука та архімандрита Володимира (Гапонюка), те, що наш фестиваль відвідав владика Олександр (Драбинко) теж дуже прекрасно. Усі ми тут жили як одна родина, допомагали один одному», – сказав 27-річний лучанин Олексій.

«Я тут вперше,  і враження просто незабутні. Знайшов нових друзів, дуже сподобалися духовні бесіди», – зауважив одинадцятикласник Андрій, до слова, учасник луцької молодіжки «Іоаннівська сім’я».

«Все було просто чудово. Прекрасний фестиваль», – резюмувала студентка Луцького педколеджу Ірина.

Варто зауважити, що участь у фестивалі взяли молоді люди не тільки з Волинської, але і з Рівненської єпархії.

 

Переглядів: 15

 
 
 
Перейти до панелі інструментів