Паломницька поїздка по храмах і монастирях Одеси – день другий (джерело Іоанна Сочавського, Свято-Успенський патріарший монастир)

sobor_kasperovskoi_ikoni2Наступною святинею, яку відвідали паломники з прот. Богданом Линником було джерело святого Іоанна Сочавського. Камінь, який знаходиться в печері у капличці – це місце, де був страчений святий угодник. З-під каменя потекло святе джерело. Скупавшись у ньому, ми всі поїхали в Свято-Успенський патріарший чоловічий монастир . В цій обителі нам провів екскурсію архімандрит Афінагор, який кожного благословив іконкою святого Кукши Одеського. Іконки ми пізніше приклали до мощей святого, що були нам відкриті для поклоніння. Відвідали монастирське кладовище, помолилися біля могилки Кукши та Іони Одеських.

О 07.00 ранку ми були учасниками акафісту перед іконою Божої Матері «Касперовська». Акафіст очолив митрополит Агафангел з вікарними єпископами та кліриками своєї єпархії, акафіст по традиції звершується кожної п’ятниці і на ньому духовенство та жителі міста разом з усією Церквою дякують Цариці Небесній за Її покровительство.

Потім ми молитовно розділили радість храму пророка Ілії, в якому знаходяться мощі преподобного Гавриїла Афонського. Пам’ять цього святого вшановується у цей день 22 липня. Божественну Літургію в храмі очолив митрополит Агафангел.

Переглядів: 186

 
 
 
Перейти до панелі інструментів