Юні осівецькі парафіяни здійснили піше паломництво до Мілецького Свято-Миколаївського чоловічого монастиря

0Bgl2mRmRbE[1]У вівторок 19 липня 18 молодих парафіян Свято-Параскевського храму с. Осівці зібралися разом, щоби на чолі зі своїм настоятелем прот. Сергієм Приходьком вирушити у піше паломництво до Свято-Миколаївського Мілецького чоловічого монастиря.

Помолившись, паломники вирушили в путь, відвідуючи по дорозі православні святині нашого поліського краю. Першим зустрічав прочан храм преподобного Серафима Саровського с. Острівок, далі линула молитва до Престолу Всевишнього в Свято-Дмитріївському храмі с. Мельники, на завершення першого дня подорожі осівецька молодь відвідала храм святих праведних Іоакима та Анни села Мостище.

Влаштувавши на мальовничому березі річки Турії наметове містечко, юні паломники підкрипили свої сили смачною, приготовленою на вогнищі вечерею. Далі були ігри, пісні, невимушене спілкування зі своїм духовним наставником. Після вечірніх молитов усі відійшли до сну, щоби, перепочивши, вранці продовжувати свій шлях.

Після ранкових молитов прочани попрямували до Михнівського Свято-Стрітенського жіночого монастиря, де молилися за Божественною Літургією. Після молитві в храмі екскурсія обителлю та монастирська трапеза.

Далі шлях до Мілець пролягав через села Теклино, Велимче та Датинь, в яких у храмах линула молитва до Господа, головним леймотивом якої було прохання про дарування Миру нашій Батьківщині рідній Україні.

Після обіду та перепочинку лишався останній відрізок дороги до монастиря, подолавши котрий паломники переступили поріг воріт святої обителі.

Помолившись за всенічною, всі бажаючі змогли покупатися в річці, потім повечерявши за монастирською трапезою, разом звершили вечірнє молитовне правило та відійшли до сну.

Вранці Божественна Літургія, екскурсія обителлю та монастирська трапеза, якою гостинно пригощали дітлахів місцеві монахи.

Сповнені духовного піднесення та незабутніх вражень прочани автобусом повернулися до рідного села, де ще довго будуть пригадувати миті цього подвигу пішого паломництва до великої святині свого рідного Поліського краю.

ФОТО

Переглядів: 18

 
 
 
Перейти до панелі інструментів