Священний Синод закликав усіх вірних УПЦ долучитися до Всеукраїнського хресного ходу за мир в Україні

MG_3132-1[1]Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 20 липня в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, подякував  всім Преосвященним архієреям, духовенству та мирянам УПЦ, які долучилися до організації Всеукраїнського хресного ходу за мир в Україні (Журнал № 24).

Представники Синоду закликали усіх вірян Української Православної Церкви до участі у Всеукраїнському хресному ході, а також посилити свої молитви за мир, єдність та любов в Україні.

При цьому, було наголошено на недопустимості використання під час Всеукраїнського хресного ходу будь-яких політичних гасел та атрибутики.

Священний Синод також направив запрошення Президенту України П.О. Порошенку, Прем’єр-міністру України В.Б. Гройсману, Голові Верховної Ради України А.В. Парубію та Голові Київської міської державної адміністрації В.В. Кличку взяти участі у молебні на Володимирській гірці, Хресній ході 27 липня 2016 року в м. Києві та інших святкових заходах з нагоди дня Хрещення Київської Русі.

Також, для участі в традиційних урочистостях з нагоди дня Хрещення Київської Русі були запрошені глави дипломатичних представництв іноземних держав в Україні.

Нагадаємо, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, з 3 липня зі Свято-Успенської Святогірської Лаври на сході України та з 9 липня зі Свято-Успенської Почаївської Лаври на заході України, розпочався багатотисячний Всеукраїнський хресний хід з молитвою за Україну. Хресні ходи, які супроводжують одні з найбільш шанованих чудотворних ікон Божої Матері — «Почаївська» та «Святогірська», проходять по території Донецької, Харківської, Полтавської, Черкаської, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Житомирської та Київської областей.

27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Київської Русі та пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, хресні ходи зустрінуться у м. Києві на Володимирській гірці, звідки, після традиційного щорічного молебню, разом попрямують до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, де будуть звершені урочисті Богослужіння.

28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври відбудеться урочиста Божественна літургія.

Переглядів: 6

 
 
 
Перейти до панелі інструментів