Другий день православного молодіжного фестивалю «Фавор»: концерт священиків, конкурс селфі та майстер-клас греблі на байдарках і каное

Відпочинок православної молоді під час фестивалю «Фавор» проходить змістовно і плідно: ранкові та вечірні молитви, спортивні ігри, духовні бесіди, нічні ватри та, звісно, спілкування. Варто зауважити, що кожні ранкові молитви завершуються читанням Євангелія та відповідною проповіддю духівника фестивалю протоієрея Михайла Кулакевича. Особливо моляться фаворівці за мир в Україні.

На другий день у гості до фаворівців завітали тренери-викладачі з греблі на байдарках і каное Волинської  обласної ДЮСШ олімпійського резерву Роман Повх  та Асія Мухаметаліна, а також чемпіон України з цього виду спорту Орест Панькевич та призер всеукраїнських змагань Олександр Черняєв. Адже фестиваль проходить на узбережжі озера Тросне, отож у фаворівців була можливість як побачити майстерність спортсменів, так самим спробувати проплисти на байдарці чи каное. Отож, тренери розповіли про греблю на байдарках і каное, а Орест  і Олександр  продемонстрували те як треба вправлятися із цим різновидом човнів спортивного зразка. До слова, як розповів Роман Повх, під час цьогорічного чемпіонату Європи з греблі на байдарках і  каное, який проходив у Болгарії, волинські спортсмени здобули золоту, дві срібних, і бронзову медалі.

Після показових запливів, спробувати себе у цьому виді спорту мали можливість  і учасники фестивалю.

Ввечері біля вечірньої ватри відбулася гра «Хто зверху», під час якої хлопці та дівчата змагалися між собою у кмітливості.

Особливістю цього вечора був і своєрідний «концерт» священиків – учасників фестивалю. Батюшки хором проспівали зворушливу пісню «Батько мій лебедю білий», ліричну композицію «Стоїть гора високая», а також кілька українських народних пісень.

Звісно, відбулася і тематична розмова – священик Михайло Анісімов підняв тему мудрості, зауваживши, що як і каже про це Святе Письмо, початком мудрості є страх Божий, і лише по-справжньому віруюча людина, яка будує життя на основі Божих заповідей, може бути по-справжньому набути необхідної у житті мудрості.

Доволі цікавим моментом цього вечора був і конкурс селфі.  Упродовж дня учасники фестивалю робили дотепні фото, які ввечері демонстрували.

Переглядів: 19

 
 
 
Перейти до панелі інструментів