Не треба плутати Хресний хід з маніфестацією – голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ

15 липня 2016 року, на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася прес-конференція за участю голови Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископа Ірпінського Климента для представників ЗМІ стосовно резонансу, який виник навколоВсеукраїнського Хресного ходу.

10Відповідаючи на запитання журналістів щодо того, чому хода йде у Київ, а не інше місто на Сході, щоб закликати озброєні незаконні формування скласти зброю, єпископ Климент вказав на мету та призначення хресного ходу як такого. «Хресний хід в першу чергу – не мітинг, не якась акція, яка іде кудись щоб когось закликати до чогось. Хресний хід – це молитва», – відзначив архієрей.

Його Преосвященство сказав, що брати участь у паломництві до святинь Києва є стародавньою традицією українського народу.

«Тому досить дивно звучать якісь пропозиції іти кудись хресним ходом для того щоб когось хресним ходом закликати до чогось. Це спроба сплутати грішне з праведним, – зауважив архієрей. – Це спроба переплутати демонстрацію і маніфестацію – те, чим живе сьогодні українське суспільство – із молитвою … Церква до мітингів, до маніфестацій не причетна і не має ніякого відношення».

Переглядів: 4

 
 
 
Перейти до панелі інструментів