Архієрейська Божественна Літургія у храмі Різдва Христового м.Горохова

Традиційний піший хресний хід до Почаєва студентів Волинської духовної семінарії  дійшов до Горохова.  Дорогою до міста молоді юнаки відвідали православні парафії Горохівського благочиння,  по яких моляться за мир в Україні, співають духовні піснеспіви, молебні та служать Божественні Літургії. Незважаючи на фізичну втому, учасники пішої ходи відчувають таку духовну радість, яку просто не передати словами. У кожному селі люди зустрічають і проводжають паломників зі сльозами втіхи, а ті діляться духовною радістю з тими,  хто їх приймав.

Щоб підтримати студентів ВДС, що йдуть до Почаївської Лаври, єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл, вікарій Волинської єпархії  УПЦ,  особисто прибув на Божественну Літургію, яку  і  очолив у храмі Різдва Христового м.Горохова. Йому співслужили благочинний Горохівської округи та настоятель місцевого православного храму протоієрей Олександр Пасічник та декілька священиків Горохівського благочиння.

Прикрасою святкового богослужіння був спів трьох хорів:  місцевого основного хору (керівник Лія Пасічник), місцевого молодіжного (керівник Ірина Гаврилюк) та спільний хор студентів ВДС  і священиків благочиння.

Після завершення Літургії  єпископ Нафанаїл звернувся з повчальним словом до парафіян, котрі з великою увагою слухали настанови архіпастиря про віру в Бога та побажав і надалі міцно триматись святого Православ’я і вірності канонічній Українській Православній Церкві.

Помолившись за паломників під час Літургії,  владика  звернувся з повчальним словом і до студентів, яких благословив на духовний подвиг.

Настоятель храму о. Олександр подякував єпископу Нафанаїлу за спільні молитву та радість, яку він подарував для громади міста Горохова.  Владика також оглянув будівництво церковно-притчового будинку, що будується на території храму.

З новими фізичними й духовними силами, після сніданку, студенти-паломники  вирушили далі власним прикладом проповідувати  живу віру в Бога.

Переглядів: 21

 
 
 
Перейти до панелі інструментів