У неділю Всіх Святих у Ощівському храмі молитовно пом’янули загиблих воїнів та жертв сталінських репресій

%D1%84%D0%BE%D1%82%D1%82%D0%BE-006[1]26 червня у неділю Всіх Святих у Хрестовоздвиженському храмі села Ощів молилися за спокій душ у Бозі спочилих воїнів, що захищали Україну, зокрема новопреставленихАндрія Ліщини, Олександра Міхєєва, приснопам’ятного Володимира Павлюка та за жертв сталінських репресій, за в’язнів Луцької тюрми, закатованих 23 червня 1941 року.

Панахиду звершив настоятель храму священик Роман Світлик. Заупокійні піснеспіви виконав храмовий хор під керівництвом прес-секретаря Романа Новосада.

Настоятель храму сказав, що ми не повинні забувати кращих синів і дочок рідної землі, що колись або уже зараз полягли  за волю та соборність України. Адже із сіл Ощів та Терешківці понад 20 чоловік було розстріляно у стінах Луцької тюрми.  Вони не зробили нікому нічого поганого. Вони просто хотіли бачити Україну вільною.

Також священик Роман Світлик сказав, що в усіх храмах Горохівського та Мар’янівського благочинь буде проведено збір допомоги сім’ям Павлюків, Міхєєвих, Ліщин, які залишилися без годувальників. Духівник закликав усіх молитися за скоре настання миру і спокою в Україні.

ФОТО

Переглядів: 16

 
 
 
Перейти до панелі інструментів