10-річний ювілей храму Всіх Святих у селі Довжиця Колківського благочиння

Невелике село, у якому лише 80 дворів, береже батьківську православну віру і 10 років тому спільними зусиллями на славу Божу спорудило цей храм. Він єдиний у Волинській єпархії УПЦ освячений на честь Всіх Святих, і відбулася ця знаменна для села подія 20 червня 2006 року. Храм у Довжиці освячував митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. А престольне свято тут відзначають у першу неділю після Трійці, коли Церква вшановує Всіх Святих.

Святкову Божественну Літургію у храмі очолив настоятель Свято-Преображенського храму села Четвертня отець Серафим Сімонович, який є духовним наставником нині діючого настоятеля церквиці у Довжиці отця Василя Махновця. Довжицька парафія – перша для отця Василя, випускника Волинської духовної семінарії. А перші духовні уроки він отримав у Четвертні, звідки родом, від отця Серафима. Співслужили священики із храмів Колківського благочиння, а на молебень прибули благочинний Колківського благочиння протоієрей Петро Бугайчук та голова єпархіального-інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, який передав віруючій довжицькій громаді благословіння від правлячого архієрея митрополита Волинського і Луцького Ніфонта і вікарного Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїл та привітав громаду з празником.

Отець Василь Махновець також обслуговує і храм у селі Граддя. В обох парафіях – у Градді та Довжиці – батюшка має авторитет. У Колківському благочинні ці дві парафії є особливо активними у молодіжному житті, активно допомагали громади і у збиранні пожертв для підтримки українських військових у зоні так званого АТО. Священик разом з дітьми бере участь у пішому паломництві до Старочарторийського монастиря,  ставить сценки з історії Церкви на свята, він має багато паламарів, сам веде спортивний спосіб життя і дітей та молодь до того залучає.

Наталія МАЛІМОН

Переглядів: 163

 
 
 
Перейти до панелі інструментів