У храмі села Звиняче відспівали загиблого на сході воїна Андрія Ліщину

За свого земного життя Андрій, як каже настоятель храму священик Сергій Бачинський, знав дорогу у церкву. Сюди приходив на Богослужіння, тут сповідався і причащався Святих Дарів. То був храм його родини, родини віруючої, родини православних християн. Його дітки ходили у недільну школу. Його шваграми були два священики Волинської єпархії УПЦ – отці Михайло Анісімов з Колок та Миколай Жученя з Залісців Рожищенського району. Вони також взяли участь у похованні раба Божого Андрія. Бо таке служіння священика – проводжати людину в останню її земну дорогу на зустріч із Господом.

Молодший сержант 53 бригади Андрій Ліщина помер у госпіталі внаслідок важких опіків, які отримав, коли підірвалася біля Авдіївки машина, в якій він перебував. Він смиренно виконав свій обов’язок перед державою, відслужив у так званому АТО тривалий час: за 5 днів його вже чекали у рідному селі Звиняче. А зустріли вже у труні, зустріли  всім селом на околиці, з опущеними прапорами, люди поставали на коліна. Зустрічали труну із тілом загиблого на околиці села 11 священиків, а коли доправили у рідний дім, то помолилися за нього на подвір’ї цього дому. Увечері ж отці Сергій Бачинський, Михайло Анісімов і Миколай Жученя відслужили над труною загиблого панахиду. Уранці  тіло воїна під співи «Господи, помилуй» і пісню «Пливе кача» доставили у місцевий Свято-Миколаївський храм, де процесію зустрічали церковним передзвоном.

Чин похорону загиблого воїна з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта звершив голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук. Йому співслув сонм священиків. Похорон співав місцевий церковний хор та вісім священиків. Отець Валентин висловив родині загиблого співчуття, передав благословіння митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, аби Господь не залишив рідних і близьких воїна без Своєї підтримки, додав сил нести цей важкий земний хрест. Зі словом втіхи до рідних звернулися і настоятель храму села Звиняче отець Сергій Бачинський, голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк. Отець Сергій каже, що наразі зі Звинячого у зоні АТО  ще перебуває кілька чоловік, а всього з часу початку цієї неоголошеної війни відслужили там 34 чоловіки. Одного з них, Андрія Ліщини, вже не стало. За всіх українських військових-земляків у храмі села Звиняче молилися і моляться. Моляться і за те, аби Господь вразумив людей і послав нам всім миру.

 

 

Переглядів: 99

 
 
 
Перейти до панелі інструментів