За сприяння Волинської єпархії УПЦ вимушені переселенці побували у паломницькій поїздці по Волині

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та за підтримки Волинської єпархії УПЦ група вимушених переселенців зі сходу України, які нині мешкають на Волині, побували у паломницькій поїздці. Вони відвідали зимову резиденцію князя Володимира – Зимненський Святогорський Свято-Успенський монастир.

У паломництво відправилося майже 50 чоловік. Ділячись враженнями, вони кажуть, що почули дуже цікаву розповідь про монастир, а коли монашка-екскурсовод дізналася, що одна з паломниць, Марія Козлова, потребує складної операції, то пообіцяла, що насельниці монастиря будуть молитися за її одужання.

У Зимному паломники помолилися перед чудотворною іконою Богоматері, побували у підземній церкві святого Варлаама, попили цілющої води з монастирської криниці, полюбувалися краєвидами. Опісля відвідали Низкиницький  Свято-Успенський чоловічий монастир з його древніми іконами, унікальними розписами у храмі, музеєм народного побуту і старовини.

У Володимирі-Волинському помолилися у древньому Свято-Успенському храмі, усипальниці галицько-волинських князів. І в цьому храмі будуть молитися за одужання раби Божої Марії (Марії Козлової).  Паломники дякують Богу за те, що Він посилає їм людей, які віддають себе повністю служінню людям: це волонтер Олег Редько, отець Ілля та інші.

Голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук повідомив, що кошти на поїздку для групи дітей-переселенців у цю паломницьку поїздку були виділені із пожертв, зібраних під час недавнього благодійного фестивалю «Волинський благовіст».

 

 

 

 

 

Переглядів: 15

 
 
 
Перейти до панелі інструментів