На фестивалі «Волинський благовіст» відзначили подвиг священика Степана Яреми та матінки Марії Яреми

DSC_0315-copyВсеукраїнський благодійний фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст» є акторським проектом Волинської єпархії Української Православної Церкви, під час якого збирають пожертви для дітей-сиріт та дітей з непростою життєвою долею. Фестиваль у цьому році проводився уже вшосте. І щоразу по його закінченню протоієрей Валентин Марчук, голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу, каже: скільки би не пожертвували коштів милосердні люди, бо допомогти сироті – то богоугодна справа, але ніякі гроші не замінять сироті чи дитині з особливою долею родину, рідний дім, маму і тата.

Сам отець Валентин і його матінка Олена вже кілька років, як прийняли у свою родину, де своїх четверо, ще трьох сиріт. І найбільшою мрією родини Марчуків – і дорослих, і дітей – було, аби їхній приклад наслідували інші. Аби меншало дітей у волинських сиротинцях, а більшало дітей у прийомних родинах. Та не кожен у змозі взяти на свої плечі цей нелегкий і непростий хрест. Проте приклад отця Валентина і матінки Олени такі надихнув і родину протоієрея Степана Яреми. Отець Степан та його матінка Марія прийняли у свій дім двох дітей, які родом з Луганщини, батьків котрих Ковельський суд, на жаль, позбавив батьківських прав і які коротали дні у дитячому притулку.

Довго туди їздили Яреми, довго придивлялися вони до дітей, а діти до них, але вже кілька місяців, як до своїх чотирьох дітей вони додали ще двох прийомних. Отець Степан Ярема – настоятель храму Святого апостола Андрія Первозванного у селі Струмівка, його матінка Марія  за фахом вчителька біології.

Під час фестивалю «Волинський благовіст», говорячи про те, як важливо, аби сироти мали найперше родину, отець Валентин Марчук покликав на сцену протоієрея Степана Ярему. Його вітали оплесками і словами «Спаси вас, Господи!», а отець Валентин повідомив, що родина Ярем отримала і благословіння на свій родинний подвиг від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, і його подальшу молитовну підтримку, молиться за цю родину і вікарій Волинської єпархії УПЦ єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл. Волинська єпархія підтримує родину отця Яреми і матінки Марії і матеріально.

Переглядів: 17

 
 
 
Перейти до панелі інструментів