Шостий Всеукраїнський благодійний фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст» розпочався із казкової вистави та подарунків юним глядачам

29 травня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та керуючого Волинською єпархією митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, у Луцьку відбувся VI Всеукраїнський благодійний фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст». Захід приурочений до Міжнародного Дня захисту дітей. Метою дійства, яке є авторським проектом Волинської єпархії УПЦ є збір коштів для дітей – сиріт, позбавлених батьківського піклування та дітей загиблих захисників України – учасників АТО.

Вранці після недільної Божественної Літургії, у всіх храмах Волинської єпархії був відслужений Молебень за  дітей-сиріт.

Сама програма фестивалю розпочалося  із казкової вистави для дітей «Еліза у царстві правди». Її для юних глядачів підготували викладачі та учні недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі.

Перед початком вистави зі словом до присутніх звернувся голова Молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський). Він переказав благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла. Отець Ілля також наголосив на особливо важливому значенні чинення справ милосердя, яке є виконанням заповідей Спасителя.

«Хто милосердний – той щасливий. І якщо хтось віддає щось для тих, хто має потребу – той віддає самому Богу, адже буде час, коли сам Господь скаже нам: «ви тоді Мене вдягнули, накормили і провідали». Отож будемо і далі продовжувати робити ці справи разом. І коли ми робитимемо добрі справи, то це завжди приноситиме нам радість», – сказав отець Ілля.

Сюжетом вистави «Еліза у царстві правди» була історія принцеси Елізи, яка весь час турбувала своїх батьків – короля і королеву пустими забаганками. Лицарі королівства, ризикуючи життям, мусили діставати для дівчинки з далеких країв екзотичні речі. Втім, одного разу, зірочка, яку Еліза забажала дістати з неба, сама з’явилася їй, і під час подорожі показала важливість говоріння правди і свідчення про неї. Еліза сміливо говорила цю правду у вічі правителям казкових країн, навіть заступаючись за скривджених. А згодом, сама опинилася у царстві правди – побачила Царство Боже, де панує істина. Після цієї подорожі Еліза змінилася, вибачилася перед батьками і навіть попросила повернути із далеких країв лицарів, які там шукали для неї об’єкти її забаганок.

Після вистави юні глядачі отримали від акторів і подарунки.

Переглядів: 10

 
 
 
Перейти до панелі інструментів