Митрополит Вінницький і Барський Симеон молився за вбитих під Волновахою

З благословення правлячого архієрея Волинської єпархії УПЦ митрополита Волинського і Луцького Ніфонта літію на Алеї слави на міському кладовищі Луцька відслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, Голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, благочинний Луцького міського округу протоієрей Володимир Літвенчук,  і протодиякон Ростислав Петров.

На цій алеї упокоїлися в Бозі воїни, які трагічно загинули на блокпосту під Волновахою, або померли потім внаслідок отриманих там ран. Але у Господа нема мертвих, у Нього всі живі. І слова «Христос воскрес!», якими владика Симеон привітався з кожним, хто лежить під каменем на цій алеї, свідчать, що наші молитви допомагають воїнам там, у Царстві Божому, допомагають їхнім безсмертним душам, що ми віримо і в їхнє воскресіння.

У свій час владика Симеон був правлячим архієреєм у Володимир-Волинській єпархії УПЦ. У Володимирі-Волинському базувалася і 51 бригада, воїнів якої було розстріляно на блокпосту, але які до останку залишилися вірними присязі і Україні.

Владика духовно окормляв родини, які потім послали своїх дітей на цю неоголошену війну, у своїх молитвах він просить у Господа миру для нашої землі. І Володимир-Волинська єпархія, і Волинська єпархія разом зі своїми вірними активно допомагали українським військовим, вимушеним переселенцям, підтримують родини загиблих та поранених. Військові капелани від єпархій духовно окормляли українських воїнів, визволяли полонених. Всі ми діти Христові, тому спільна молитва на Алеї слави хай буде почута Господом.

Напередодні, 21 травня, відбулася телефонна розмова митрополита Симеона з міський головою Луцька Миколою Романюком, який цими днями перебуває у Волновасі. Владика Симеон відзначив, що за вбитих бійців потрібно невпинно підносити молитви.

Переглядів: 19

 
 
 
Перейти до панелі інструментів