Святкове Богослужіння, присвячене вшануванню ікони Богородиці «Невипивана Чаша»

Божественну Літургію і молебень перед святим образом Богородиці, що має назву «Невипивана Чаша», відслужили на території Волинського обласного наркологічного диспансеру. Вже кілька років тут з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта діє молитовна кімната, дорогу у яку знають як пацієнти, так і персонал закладу. Духівником у цій установі служить протоієрей Степан Ярема, котрий є також духівником Волинського обласного братства тверезості імені святого праведного Іоанна Кроштадського.

Щочетверга перед святим образом Богородиці «Невипивана Чаша» отець Степан служить Акафіст, а у дні постів служить і Божественні Літургії, сповідає та причащає Святих Дарів Христових. Молитовна кімната стала для багатьох працівників диспансеру домовою церквою. Спасіння у молитві шукають тут і пацієнти. Ікона «Невипивана Чаша» напевне одна з тих, перед якою пролито дуже багато сліз, проказано багато слів щирої молитви з великою вірою. І на Богослужінні у день вшанування ікони були і працівники диспансеру, і парафіяни з інших храмів Луцька, і кілька пацієнтів, і останні були особливо уважними учасниками Богослужіння. Люди активно подавали записочки за здоров я рідних і близьких, щиро молилися. Для святкового Богослужіння на одній з галявинок затишного подвір я диспансеру облаштували накриття, під яким і відслужили Літургію. З благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ митрополита Волинського і Луцького Ніфонта Богослужіння очолив голова єпархіального медичного відділу протоієрей Богдан Линник, йому співслужив протоієрей Степан Ярема та інші священики, а також диякон Іван Бортник.

Молебень перед іконою Богородиці «Невипивана Чаша» відслужив голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук. Під час Богослужіння співали студенти Волинської духовної семінарії. Отець Валентин Марчук після молебню привітав пристуніх на Богослужінні зі світлим Христовим Воскресінням, побажав милості Божої і аби Господь почув молитви кожного і було кожному дано те, що йому на благо. Він також подякував головному лікарю диспансеру Ігорю Шкаровецькому та очолюваному ним колективу за розуміння того, наскільки пацієнтам потрібна не тільки фахова медична, а й духовна підтримка. Ця підтримка потрібна і працівникам. Адже робота у цьому закладі вкрай непроста і складна. Головний лікар розповів, що з п яти медичних сестер залишається постійно працювалїти лише одна. Залишаються ті, котрі розуміють, що такий хрест поклав на них Господь і його треба донести, розуміють, що таке християнське милосердя і любов до ближнього. Отець Валентин також подякував старості диспансерної каплички Ларисі Іваницькій. Так склалося тут, що старостою є жінка, добра і милосердна. Цілий цей тиждень Церква вшановує жінок-мироносиць, протоієрей Валентин Марчук привітав жінок, які працюють у диспансері і побажав їм Божої благодаті.

Ікона Пресвятої Богородиці «Невипивана Чаша» — чудотворна ікона Божої Матері, допомагає при немочі пияцтва, наркоманії та інших залежностях. Відома з 1878 року.

 

 

 

 

Переглядів: 93

 
 
 
Перейти до панелі інструментів