Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з матерями українських військовополонених

DSC_8779[1]Предстоятель Української Православної Церкви запевнив солдатських матерів, що докладе всіх зусиль, аби допомогти визволити їхніх синів.

13 травня 2016 року на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з матерями українських військових, котрі перебувають у полоні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зустріч була ініційована у відповідь на звернення Всеукраїнського волонтерського руху «Берегиня», а також родичів воїнів-бранців і зниклих безвісти солдат.

Під час розмови Його Блаженство розповів про зусилля і досягненняУкраїнської Православної Церкви у справі визволення українських військовослужбовців з полону на непідконтрольних територіях Донецької і Луганської областей.

У свою чергу, жінки поділилися з Предстоятелем своїм материнським горем, розповіли про складні умови перебування військових у полоні та марні намагання визволити своїх рідних.

«Ми неодноразово зверталися до влади і політиків, однак наші прохання не були вирішені, – сказали жінки. – Ми стукаємо в усі двері, ми просимо, щоби здійснили обмін полоненими. Ми знаємо, що по той бік є такі самі матері, які переживають за своїх синів і чекають їх повернення».

Блаженніший Митрополит Онуфрій запевнив присутніх, що докладе усіх зусиль, аби допомогти визволити з полону їхніх родичів. «Наша зброя, – наголосив Предстоятель, – це молитва і прохання. Разом з тим прошу вас не впадати у відчай, не зневіритись, просити Бога, щоб допоміг визволити ваших синів і використовувати для цього всі можливості , а Церква благословляє вас і теж буде допомагати вам у цьому».

ФОТО

Переглядів: 4

 
 
 
Перейти до панелі інструментів