В день 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у ІІ Світовій війні вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл очолив Панахиду на Меморіальному комплексі «Вічна Слава» міста Луцька

9 травня в Україні відзначається 71-ша річниця Перемоги над нацизмом у ІІ Світовій війні. Ця найкривавіша трагедія в історії людства забрала життя 50 мільйонів чоловік, а Україні обійшлася у понад 10 мільйонів загиблих.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, Панахиду за спокій душ загиблих на фронтах воїнів, які віддали життя за Перемогу, та  загиблих жертв цієї війни на Мемоіральному комплексі «Вічна Слава» очолив вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл. Владиці співслужили священнослужителі Луцького міського благочиння. Піснеспіви пасхальної Панахиди виконав хор студентів ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра.

Як і кожного року, зі співом ірмосів Пасхального канону, священнослужителі, семінаристи і вірні пройшли на Меморіальному комплексі «Вічна Слава» Хресним ходом, та встановили біля головного обеліску над Вічним вогнем уквітчаний Хрест.

У своєму архіпастирському слові владика Нафанаїл закликав молитися за спокій душ загиблих захисників Вітчизни, а також побажав нині живучим ветеранам здоров’я і сил, а молодь закликав завжди пам’ятати їх подвиг.

Переглядів: 11

 
 
 
Перейти до панелі інструментів